Deventer – weekend


 

Weekend lezingen

Bijdrage: per weekend 70,00 euro, per dag 35,00 euro. Ter plaatse te voldoen. Inclusief koffie & thee. Lunch 5,00 euro per dag.
Plaats: Diepenveenseweg 22, 7413 AP Deventer.
Aanvang: 10.30 – 12.30 uur en 13.30 – 15.30 uur.
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 0646610025, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat. U ontvangt een bevestiging per e-mail.  
Voor meer informatie bel: 06-46610025
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia) toen ze in 2010 haar kloostergelofte aflegde. Daar begonnen met haar studie Tibetaans, heeft ze in 2014 de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland. Tegenwoordig woont en werkt Tenzin Pellha in het Maitreya Instituut in Loenen.

24 augustus 2019
LORIG – GEEST EN COGNITIE
Het ontwikkelen van de geest staat in het Tibetaans boeddhisme centraal. Maar wat is geest? De komende weekenden van de Lorig zal Geshela ons uitleg geven over de analyse van geest, cognitie en bewustzijn. Daarna zullen we leren over de mentale factoren en obstakels in onze geest. Die obstakels beïnvloeden de ontwikkeling van onze geest en onze geestkracht. Door samen met Geshela te mediteren leren we ze op een gegeven moment te herkennen en te transformeren. 

14 september 2019
LORIG – GEEST EN COGNITIE
Zie 24 augustus 2019.

22 september 2019
LORIG – GEEST EN COGNITIE
Zie 24 augustus 2019.

27 oktober 2019
DE BOEDDHISTISCHE KIJK OP REALITEIT EN OORZAKELIJKHEID
Vertaling Tibetaans – Nederlands door Berthe Jansen
De Twee Waarheden (Relatief en absoluut): We spreken over de relatieve of conventionele waarheid die onze dagelijkse ervaring van een concrete wereld beschrijft. En het boeddhisme kent een absolute of uiteindelijke waarheid die de uiteindelijke realiteit als leeg van concreet en inherent bestaan beschrijft.
Daarnaast zal Geshela het ook hebben over de drie Boeddha lichamen, de trikaya theorie.