Deventer – zondag


 

Zondag lezingen

Bijdrage: per zondag 35,00 euro. Ter plaatse te voldoen. Inclusief koffie & thee. Lunch op donatie basis.
Plaats: Diepenveenseweg 22, 7413 AP Deventer.
Aanvang: 10.30 – 12.30 uur en 13.30 – 15.30 uur.
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 0646610025, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat. U ontvangt een bevestiging per e-mail.  
Voor meer informatie bel: 06-46610025
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia) toen ze in 2010 haar kloostergelofte aflegde. Daar begonnen met haar studie Tibetaans, heeft ze in 2014 de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland. Tegenwoordig woont en werkt Tenzin Pellha in het Maitreya Instituut in Loenen.

23 september 2018
HOE OM TE GAAN MET HET LIJDEN IN HET CYCLISCHE BESTAAN (SAMSARA)
Binnen het Boeddhisme wordt gesproken over het cyclische bestaan oftewel samsara. Het leven binnen het cyclische bestaan is in de natuur van lijden. Dit kan zich onder andere uiten in lichamelijk lijden en geestelijk lijden, zoals depressie en verstorende emoties. In deze lezing zal Geshela ons laten zien hoe we om kunnen gaan met het lijden in samsara in de wereld van vandaag.

28 oktober 2018
DE BEOEFENING VAN EEN BODHISATTVA
Bodhisattva betekent verlichtingswezen in het Sanskriet, een persoon die de motivatie heeft om alle voelende wezens naar de verlichting te leiden. Om gelukkig te zijn is het van belang aan andere wezens te denken en deze te koesteren. Denk maar eens een dag alleen aan jezelf en de volgende dag alleen, of vooral aan anderen. En voel wat dat met je doet. Geshela zal in deze lezing duidelijk maken wat de beoefening van een bodhisattva is.