Retraite


2015 Retraite Denekamp

DENEKAMP

21 t/m 24 november 2019
Retraite

Bijdrage: 335,00 euro incl. overnachtingen in een 1 of 2 persoons kamer, vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten), koffie & thee, vooraf te voldoen na aanmelding en bevestiging.
Plaats: Huize Elisabeth, Gravenallee 11, Denekamp. Naast de lezingen zullen er ook begeleide meditaties worden ingepland.
Aanvang: donderdag 21 november om 11.00 uur tot zondag 24 november om 16.00 uur. U bent welkom vanaf donderdag 21 november 09.30 uur.
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl. U ontvangt een bevestiging per e-mail.
Voor meer informatie bel:
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Jampel Parchin (Eugene)

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

2016 Retraite EugeneDe vertaler Jampel Parchin (Eugene) is meer dan 25 jaar monnik in de Tibetaans boeddhistische traditie van de Gelukschool. Hij woonde 9 jaar in het Maitreya Instituut en 13 jaar in het Gaden Jangtse klooster in India waar hij de Geshe studie heeft gevolgd. Hij heeft o.a. voor Dagpo Rinpochee vertaald en tolkt sinds 2011 voor Geshela.

21 t/m 24 november 2019: MEDITATIE RETRAITE

Rust, genieten van de omgeving en de spirituele lessen kenmerken een retraite in Denekamp.
Van donderdag 21 november t/m zondag 24 november 2019 zal Geshela een retraite geven met als onderwerp Sterven, tussenstaat (bardo) en wedergeboorte in het Tibetaans boeddhisme. Dit boek, Death, intermediate state and rebirth in Tibetan buddhism, vertaald door Jeffrey Hopkins, is te bestellen via onder andere bol.com. Deze Hoogste Yoga Tantra-tekst ontvouwt tot in de kleinste details het complexe Tibetaanse boeddhistische systeem van subtiele fysiologie – het biedt een volledige uiteenzetting van de kanalen, druppels en winden die als basis voor bewustzijn dienen. Hoogste Yoga Tantra simuleert processen van dood, tussenstaat (bardo) en wedergeboorte, dus is het belangrijk voor de beoefenaar om te weten hoe mensen sterven – de stadia van de dood en de fysiologische redenen erachter. Het is essentieel voor de beoefening van de twee fasen van het pad in Hoogste Yoga Tantra om inzicht te hebben in de te zuiveren basis: dood, tussenstaat (bardo) en wedergeboorte. Geshela zal deze processen en fasen onderzoeken.
Er is ruim tijd voor vragen tijdens de retraite. De nadruk ligt in deze retraite op de ervaring en vormt zo een basis voor verdere beoefening, verrijking en verdieping.