Retraite


2015 Retraite Denekamp

DENEKAMP

24 mei – 1 juni 2018
Lam Rim retraite

Bijdrage: 750,00 euro incl. overnachtingen in een 1 of 2 persoons kamer, vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten), koffie & thee, vooraf te voldoen na aanmelding en bevestiging.
Plaats: Huize Elisabeth, Gravenallee 11, Denekamp. Naast de lezingen zullen er ook begeleide meditaties worden ingepland.
Aanvang: donderdag 24 mei om 11.00 uur tot vrijdag 1 juni om 16.00 uur. U bent welkom vanaf donderdag 24 mei 09.30 uur.
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefonisch 0646610025. U ontvangt een bevestiging per e-mail.
Voor meer informatie bel: 06-46610025.
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Jampel Parchin (Eugene)

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

2016 Retraite EugeneDe vertaler Jampel Parchin (Eugene) is meer dan 25 jaar monnik in de Tibetaans boeddhistische traditie van de Gelukschool. Hij woonde 9 jaar in het Maitreya Instituut en 13 jaar in het Gaden Jangtse klooster in India waar hij de Geshe studie heeft gevolgd. Hij heeft o.a. voor Dagpo Rinpochee vertaald en tolkt sinds 2011 voor Geshela.

24 mei – 1 juni 2018: LAM RIM RETRAITE

Rust, genieten van de omgeving en de spirituele lessen kenmerken een retraite in Denekamp. Dit jaar zal deze negendaagse retraite plaatsvinden op basis van de Lam Rim tekst, Liberation in the Palm of your Hand. Gedurende deze negen dagen worden “de stadia van het pad naar verlichting” (Lam Rim) op heldere wijze uiteengezet door lama Geshe Ngawang Zopa. Dit pad wordt gekenmerkt door verschillende thema’s die van wezenlijk belang zijn om de verlichting te realiseren. Hierover wordt gecontempleerd en gemediteerd onder de deskundige leiding van Geshela. Heb je twijfels over de zin van je leven? Wil je begrijpen waar je lijden vandaan komt en hoe je dat kan overwinnen? Wat is liefde en mededogen en hoe kan je dat ontwikkelen? Wat wordt er verstaan onder de verlichtingsgeest en wijsheid? Laat je inspireren tijdens deze retraite en voel je vrij om je levensvragen voor te leggen aan een lama die zijn hele leven gestudeerd, gedebatteerd en gemediteerd heeft over deze onderwerpen. Er is ruim tijd voor vragen tijdens de retraite. De nadruk in deze retraite ligt op de ervaring en vormt zo een basis voor verdere beoefening, verrijking en verdieping.