Retraite


2015 Retraite Denekamp

DENEKAMP

Rust, genieten van de omgeving en de spirituele lessen kenmerken een retraite in Denekamp. Er is uiteraard ruimte voor vragen tijdens de retraites, maar ook voor een persoonlijk contact met Geshela. Tijdens retraites doe je veel ervaring op, en vormt dit een gedegen basis voor verdere beoefening, verrijking en verdieping.

Oefening baart kunst. 

Voor het najaar van 2021 wordt nog over datum en onderwerp nagedacht. Van zodra dit concreet is wordt u hierover geïnformeerd. Nog niet aangemeld bij Boeddha’s Gompa? Via de contact-button kan u zich eenvoudig aanmelden. Ook mensen die nog weinig of geen ervaring hebben op het boeddhistische pad zijn van harte welkom!

Bijdrage: –
Plaats: Huize Elisabeth, Gravenallee 11, Denekamp. 
Aanvang: –
Aanmelding: per e-mail: vajrapani69@gmail.com
Voor meer informatie bel:
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Jampel Parchin (Eugène)
Algemene informatie: Elke dag is er ’s ochtends en ’s middags een dharma-overdracht van 2 uur. Elke ochtend en avond is er een gezamenlijke meditatie over de thema’s die de revue passeren. De lezingen worden opgenomen. Deze krijgt u na afloop toegestuurd. Later bestaat er een mogelijkheid hiervan een transcript te ontvangen. Tussen de bedrijven door is er heerlijk (vegetarisch / veganistisch) eten voor ons klaargemakt en kunnen we alles laten bezinken in onze eigen kamer met douche en toilet of tijdens een wandeling in de prachtige omringende natuur van het klooster. 

Geshe Ngawang Zopa weet ons te inspireren. Tijdens de retraites gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen, waardoor ons inzicht in de leer van de Boeddha (de dharma), vergroot wordt. Middels korte meditatiemomenten samen met Geshela, gaat de dharma op een steeds diepere laag van ons bewustzijn deel uitmaken van onze belevingswereld, zodat we naar de dharma leren te leven.

 

2016 Retraite Eugene

 

 

De vertaler Jampel Parchin (Eugène) is meer dan 30 jaar monnik in de Tibetaans boeddhistische traditie van de Gelukschool. Hij bracht 9 jaar in het Maitreya Instituut door en 13 jaar in het Gaden Jangtse klooster in India, waar hij de Geshe-studie heeft gevolgd. (Geshe is Tibetaans voor leraar). Hij vertaalt o.a. voor Dagpo Rinpochee en sinds 2011 voor Geshela. Daarnaast geeft hij graag les in het Tibetaanse schrift. Soms kunnen we hem tijdens de retraite verleiden om een en ander toe te lichten tijdens een persoonlijk vragen-uurtje, een ware tractatie.