Inzegening / Rituelen


Naast de door Boeddha’s Gompa geprogrammeerde lezingen, heeft u de mogelijkheid om zelf lezingen te organiseren in onderling overleg met het bestuur. Ook is het mogelijk rituelen of inzegeningen bij u thuis of elders te realiseren.

Het principe is eenvoudig en gebaseerd op de oorspronkelijke gewoonte uit de grote kloosters in Tibet, waarbij sponsors leraren uitnodigen in hun eigen huis of bij een belangrijke gebeurtenis. Bijvoorbeeld om een pas geborene te zegenen, of rituelen te doen voor overledenen, een huis of altaar te zegenen of een lezing te organiseren over een bepaald onderwerp. Zo kan u in onderling overleg met het bestuur, geshela uitnodigen om in uw familie- of vriendenkring een algemene lezing te geven over het boeddhisme. Ook kan u een onderwerp kiezen uit de “Lam Rim”, de stadia van het pad naar verlichting, of een ander onderwerp naar keuze.

Een lezing duurt gewoonlijk anderhalf uur. Geshela kan alleen lesgeven met behulp van een gedegen vertaling. Boeddha’s Gompa kan dan voor een vertaler zorgen, maar mocht u zelf een goede vertaler kennen is dat ook een optie. Voor het doen van rituelen is dat niet persé nodig. Belangrijk is dat Geshela met respect wordt ontvangen, dat er in het gezelschap geen alcohol wordt gebruikt of andere middelen, en er overeenstemming is over de onkosten, datum, plaats en indien nodig het vervoer.

Mocht u belangstelling hebben om Geshela uit te nodigen, neem dan gerust contact met ons op middels de contact-button.