Inzegening / Rituelen


Naast de georganiseerde lezingen van Geshe Ngawang Zopa bestaat er nu ook een andere mogelijkheid om lezingen, rituelen of inzegeningen van deze leraar bij u thuis of bij uw organisatie te ontvangen.

Het principe is eenvoudig en gebaseerd op de oorspronkelijke gewoonte van de monniken uit de grote kloosters in Tibet om door hun sponsors te worden uitgenodigd in hun eigen huis om bijvoorbeeld rituelen te doen voor overledenen, een pas geborene te zegenen, een huis of altaar te zegenen of les te geven over een bepaald onderwerp.

Geshela kan vooralsnog alleen les kan geven met behulp van een vertaler Tibetaans-Nederlands of -Engels. Voor het doen van rituelen is niet per se een vertaler nodig.
U kunt denken aan het uitnodigen van Geshela in uw eigen vriendenkring of organisatie, om een algemene lezing te geven over het boeddhisme of om een onderwerp te kiezen uit de Lam Rim (Tibetaans), De stadia van de weg naar Verlichting, of een ander onderwerp naar keuze. Een lezing duurt gewoonlijk anderhalf uur.

In overleg met het secretariaat kunt u een uitnodiging doen waarbij als criterium geldt dat Geshela met respect wordt ontvangen, dat er in het gezelschap geen alcohol wordt gebruikt of gerookt en er overeenstemming is over een bepaald bedrag, de datum, plaats en het vervoer.

Mocht u belangstelling hebben om Geshela in uw eigen kring of vereniging uit te nodigen, neem dan contact op met het secretariaat door een verkennende e-mail te sturen naar contact@boeddhasgompa.nl.