Enschede


Geshela (1)Dit najaar zijn er geen avondlezingen in Enschede

Woensdagavond lezingen in wijkcentrum Prismare

Bijdrage: per avond  12,50 euro (excl. koffie & thee). Ter plaatse te voldoen.
Plaats: Wijkcentrum Prismare, Roomweg 167d, 7523 EM Enschede.
Aanvang: 20.00-21.30 uur
Aanmelding: per e-mail naar contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 0646610025, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat. U ontvangt een bevestiging per e-mail.
Voor meer informatie bel: 06-46610025
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia) toen ze in 2010 haar kloostergelofte aflegde. Daar begonnen met haar studie Tibetaans, heeft ze in 2014 de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland. Tegenwoordig woont en werkt Tenzin Pellha in het Maitreya Instituut in Loenen.

27 maart 2019
HET ACHTVOUDIGE PAD – ETHISCH GEDRAG
De vierde edele waarheid is het pad dat leidt naar de opheffing van het lijden, het achtvoudige pad. De Boeddha geeft advies om te leven op een manier waarbij we ons niet langer laten leiden door eindeloze verlangens, maar de voorwaarden te scheppen om uiteindelijk Nirvana en zelfs het boeddhaschap te bereiken. Dit pad biedt praktische manieren om onze verlangens en problemen te verminderen en uiteindelijk geheel te stoppen, zodat we de verlichting kunnen bereiken en van alle lijden verlost kunnen worden. De factoren van het achtvoudige pad kunnen worden onderverdeeld in ethisch gedrag, concentratie en wijsheid. Ethisch gedrag 1. Juiste spraak / communicatie; 2. Juiste acties, handelingen; 3. Juist levensonderhoud.

17 april 2019
HET ACHTVOUDIGE PAD – CONCENTRATIE
De vierde edele waarheid is het pad dat leidt naar de opheffing van het lijden, het achtvoudige pad. De Boeddha geeft advies om te leven op een manier waarbij we ons niet langer laten leiden door eindeloze verlangens, maar de voorwaarden te scheppen om uiteindelijk Nirvana en zelfs het boeddhaschap te bereiken. Dit pad biedt praktische manieren om onze verlangens en problemen te verminderen en uiteindelijk geheel te stoppen, zodat we de verlichting kunnen bereiken en van alle lijden verlost kunnen worden. De factoren van het achtvoudige pad kunnen worden onderverdeeld in ethisch gedrag, concentratie en wijsheid. Concentratie 4. Juiste inspanning; 5. Juist bewustzijn – niet opgewonden, wel helder en mindful; 6. Juiste concentratie.

29 mei 2019
HET ACHTVOUDIGE PAD – WIJSHEID
De vierde edele waarheid is het pad dat leidt naar de opheffing van het lijden, het achtvoudige pad. De Boeddha geeft advies om te leven op een manier waarbij we ons niet langer laten leiden door eindeloze verlangens, maar de voorwaarden te scheppen om uiteindelijk Nirvana en zelfs het boeddhaschap te bereiken. Dit pad biedt praktische manieren om onze verlangens en problemen te verminderen en uiteindelijk geheel te stoppen, zodat we de verlichting kunnen bereiken en van alle lijden verlost kunnen worden. De factoren van het achtvoudige pad kunnen worden onderverdeeld in ethisch gedrag, concentratie en wijsheid. Wijsheid 7. Juiste motivatie / intentie; 8. Juist inzicht in de realiteit.