Deventer


Geshela (1)Woensdagavond lezingen

Bijdrage: per avond  12,50 euro. Ter plaatse te voldoen. Inclusief koffie & thee.
Plaats: Diepenveenseweg 22, 7413 AP Deventer.(Let op: nieuwe locatie!)
Aanvang: 20.00 – 21.30 uur
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 0646610025, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat. U ontvangt een bevestiging per e-mail.  
Voor meer informatie bel: 06-46610025
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia) toen ze in 2010 haar kloostergelofte aflegde. Daar begonnen met haar studie Tibetaans, heeft ze in 2014 de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland. Tegenwoordig woont en werkt Tenzin Pellha in het Maitreya Instituut in Loenen.

12 september 2018
HET WAARDEVOLLE MENSENLEVEN
Het waardevolle mensenleven is moeilijk te verkrijgen. Daarom is het belangrijk dat we ons best doen om ons huidige mensenleven te gebruiken voor het bereiken van bevrijding en boeddhaschap. In deze lezing zal Geshe Ngawang Zopa ons vertellen hoe we op basis van dit mensenleven voor alle komende levens geluk kunnen creëren.

3 oktober 2018
MORELE ZELFDISCIPLINE
De voornaamste oorzaak voor het verkrijgen van een mensenleven is morele zelfdiscipline. Morele zelfdiscipline of ethiek zorgt ervoor dat onze activiteiten positief zijn en dat we voorkomen andere wezens onnodig schade toe te brengen. Tevens helpt het ons onze geest beter onder controle te krijgen. Geshe Ngawang Zopa zal ons laten zien hoe we morele zelfdiscipline kunnen beoefenen.

7 november 2018
DE VERLICHTINGSGEEST
De enige manier om de volledige verlichting te bereiken is door onszelf te bevrijden van onze zelfkoesterende houding. Als we werkelijk ons hoogste potentieel in vervulling willen doen gaan, moeten wij deze zelfkoestering overwinnen en een diepgevoelde betrokkenheid voor alle wezens ontwikkelen. Dat is de enige manier waarop ons hart zich volledig opent; de enige manier om blijvend geluk te ervaren. Geshela zal ons uitleggen waarom deze verandering wenselijk is en hoe we deze buitengewoon heilzame transformatie teweeg kunnen brengen.