Agenda


agenda01Agenda 2021

Sinds de pandemie in 2020 zijn al onze activiteiten alleen online te volgen. Elke woensdagavond geeft Geshela les over de 400 verzen van Arjadeva. De uitleg wordt vertaald door Pellha.

Voor deelname gelieve contact op te nemen met Bas Vermeulen (zie Contact). Hij zal u de link voor deelname online doen toekomen.

Op al onze activiteiten zijn onze cursusvoorwaarden van toepassing. Door deelname verklaart u hiermee akkoord te gaan. U kunt gratis een exemplaar van de Cursusvoorwaarden downloaden.

Woensdagavond lezingen online

Bijdrage: per avond  €15,-.
Plaats: online
Aanvang: 19:30 – 21.00 uur
Aanmelding: per e-mail: vajrapani69@gmail.com, dan ontvangt u de link voor de online lezing en kunnen wij u informeren mocht een lezing niet doorgaan.
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa (Geshela) inspireert door zijn vriendelijke en inspirerende persoonlijkheid. Bij het delen van zijn kennis over de leer van de Boeddha, krijgen we praktische handvatten die we meteen in de praktijk van ons dagelijkse leven kunnen toepassen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met hem gemediteerd.

Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia). In 2010 legde zij haar kloostergelofte af. In 2014 heeft zij de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland.

Onderwerp van de online lezingen: “de 400 verzen van Arjadeva”. De (online) lessen geven op heldere wijze uitleg over de 400 verzen van Arjadeva. Deze tekst houd de middenweg tussen de twee extreme zienswijzen van het eternalisme en het nihilisme. De tekst is onderverdeeld in zestien hoofdstukken. Per vers legt Geshela op heldere wijze de essentie van het vers uit, en maakt hij een vertaalslag naar ons dagelijkse leven. Bijvoorbeeld: de eerste vier hoofdstukken behandelen de vier aspecten van de waarheid van lijden. De eerste van de vier aspecten van de waarheid van het lijden is ‘vergankelijkheid’. Dit is het eerste onderwerp van de tekst: ‘vergankelijkheid’. Hoe wordt dit onderwerp hier uiteen gezet en wat is het belang van de uiteenzetting van het thema ‘vergankelijkheid’? Waarom is dit onderwerp zo belangrijk? Vergankelijkheid heeft de betekenis  en de natuur van ‘van moment tot moment vergaan’. Benieuwd wat u hieraan heeft in uw dagelijkse leven? Volg dan de lessen. De lessen worden wekelijks uitgewerkt en desgewenst kan u hier een transcript van ontvangen bij aanmelding.